2013-03-19 11:46:15• hírek • Szatmár.ro

Visszatekintő kiállítás nyílik Radu Ciobanu alkotásaiból

Március 20-án, szerda délután 17 órától kerül sor Radu Ciobanu szatmári szobrász kiállításának megnyitójára a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban.

Radu Ciobanu szobrászművész 50. születésnapja alkalmából visszatekintő kiállítás nyílik alkotásaiból a szatmárnémeti Képzőművészeti Múzeumban, a Vécsey-házban. A brassói születésű, de Szatmáron élő és alkotó Ciobanu sokak számára ismert lehet, hiszen neve szorosan kapcsolódik a szatmári szobrászat fogalmához.

A szobrászművész, aki a Szatmári Képzőművészek Szövetségének tagja, már számos hazai és külföldi kiállításon mutatta be alkotásait, munkái díszítik városunk és más romániai megyék köztereit, valamint számos külföldi megrendelője is volt.

A visszatekintő kiállításon bemutatásra kerülő alkotások egy része magángyűjtemények darabjai, másik része pedig a múzeum, illetve a szobrászművész tulajdonát képzi. A rendezvény egy szatmári gyűjtő jóvoltából jön létre: ő fedezte a meghívók, a plakátok, valamint a szobrokhoz szükséges talapzatok költségét.

A szerda délután 17 órától kezdődő megnyitóra és a kiállításra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: